Flyygeliä soittavien nuorten kädet heijastuvat flyygelistä

Tietoa opistosta

Käpylän musiikkiopisto on yksityinen, kannatusyhdistyksen ylläpitämä musiikkioppilaitos, joka kuuluu lakisääteisen valtionosuuden ja Helsingin kaupungin toiminta-avustuksen piiriin. Musiikkiopisto tarjoaa monipuolista ja laadukasta musiikkikasvatusta vauvaiästä lähtien ja musiikin opetusta joko klassista tai kansanmusiikkia painottaen.

Käpylän musiikkiopisto perustettiin vuonna 1957 täyttämään musiikinopetuksen tarvetta Käpylän nuorison keskuudessa. Opiston 60-vuotisjuhlia vietettiin keväällä 2017, jolloin julkaistiin myös opiston historiikki, Soiva talo.

Käpylän musiikkiopiston vahvuuksia ja painopistealueita ovat muun muassa valtakunnallisesti ainutlaatuinen kansanmusiikki- eli kamulinja ja vahva suzukiosaaminen. Käpylän musiikkiopisto on aikanaan ollut suunnannäyttäjä niin vauvamuskarien kuin vapaan säestyksenkin kehittymisessä, kamumuskareissa sekä pianomupessa (pianonsoiton musiikin perusteet).

Käpylän musiikkiopistossa saa laadukasta musiikinopetusta ammattitaitoisten opettajien ohjauksessa. Opettajakunnan pysyvyys ja intohimo opettamiseen heijastuu opettamisen tuloksissa: opisto tunnetaan korkeatasoista opetuksesta ja oppilaiden yksilöllisyyden kunnioittamisesta. Teemme työmme lämmöllä, yhteisöllisessä ja kodikkaassa ilmapiirissä. Oppilas on aina tärkein!

Käy myös tutustumassa opiston opetussuunnitelmaan, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaan sekä visioon ja arvoihin!