Mandoliini, jouhikko, ukulele ja 2-rivinen haitari samassa kuvassa

Lyhytkurssit

Käpylän musiikkiopiston kamulinja järjestää avoimia lyhytkursseja muutaman kerran vuodessa. Yleensä lyhytkurssit on suunnattu aikuisille ja nuorille, mutta toisinaan niitä järjestetään myös lapsille tai perheille. Paikat kursseille jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kursseille ilmoittaudutaan jokaisen kurssin omalla ilmoittautumislomakkeella, jolle löytyy linkki kurssikuvauksen yhteydestä. Lisätiedot:

KEVÄÄN 2024 LYHYTKURSSEJA

kuva: Lars Kastilan

KANSANMUSIIKKIA PUHALTIMILLA 

La 20.1.2024 klo 10.00–13.30
Paikka: Jenkka-luokka  2.krs

Kurssilla opetellaan matalalla kynnyksellä kansanmusiikkiohjelmistoa yhdessä musisoiden. Sekä vasta-alkajat että edistyneemmät soittajat ovat tervetulleita. Voit osallistua esim. nokkahuilulla tai poikkihuilulla, tai saada soittimen lainaan kurssin ajaksi. Opettajina toimivat kansanmuusikot Kirsi Ojala ja Mimmi Laaksonen.

Kurssimaksu 65€ (4 x 45min)
Kurssi toteutetaan yhteistyössä Folk Flute Academy Finlandin kanssa.
Ilmoittautuminen on päättynyt.

TUTUSTU AVAINVIULUUN (aikuisille ja nuorille)

la-su 3.–4.2.2024 klo 10–11.30
op. Saana Kujala
luokka: Jenkka 2. krs

Mikä on avainviulu eli nyckelharpa?

Kurssi sopii kaikille avainviulusta eli nyckelharpasta ja nyckelharpan soitosta kiinnostuneille. Kurssilla tutustutaan perusteisiin kuten soittimeen, soittoasentoihin, viritykseen, soittotekniikkaan ja soitetaan kansanmusiikkia. Kurssille osallistuminen ei edellytä viulun tai muun soittimen hallintaa. Jos et omista soitinta ja tarvitset apua soittimen lainaamisessa, ota yhteyttä saana.kujala(at)gmail.com.
Kurssimaksu 65€ (4 x 45min)

Ilmoittautuminen on päättynyt.

 

AVAINVIULUN JATKOKURSSI (aikuisille ja nuorille)

la-su 3.–4.2.2024 klo 12–13.30
op. Saana Kujala
luokka: Jenkka 2. krs

Kurssi sopii kaikille avainviulusta eli nyckelharpasta ja nyckelharpan soitosta kiinnostuneille, jotka ovat soittaneet soitinta jo vähän. Kurssilla tutustutaan soittimeen, soittoasentoihin, viritykseen, soittotekniikkaan ja soitetaan sekä suomalaista että ruotsalaista kansanmusiikkia. Jos et omista soitinta ja tarvitset apua soittimen lainaamisessa, ota yhteyttä saana.kujala(at)gmail.com.

Hinta 65€ (4 x 45min)

Ilmoittautuminen on päättynyt.

 

IRLANTILAISEN KANSANMUSIIKIN JAMISOITTOTYÖPAJA (aikuisille ja nuorille)

su 4.2. klo 14–17.30
op. Kirsi Vinkki ja Samuli Karjalainen
luokat: Kamusali ja Intro, pohjakerros 

Energiset tanssisävelmät ja kauniit laulumelodiat vievät soittajan mukanaan Irlannin vihreän saaren tunnelmiin ja maisemiin! Kurssilla tutustutaan irlantilaisen kansanmusiikin ominaispiirteisiin sekä jamiohjelmiston helmiin melodia- ja säestyssoiton kautta. Pääpaino on kuulonvaraisessa opettelussa, mutta oppimisen ja muistamisen tueksi kurssilta saa myös nuotteja mukaan. 

Kurssi on tarkoitettu oman soittimen soittotaitojen perusteet jo hallitseville. Mukaan sopivat melkein kaikki akustiset melodia- ja säestyssoittimet, kuten pillit, huilu, viulu, sello, basso, laulu, mandoliini, banjo, haitari, harppu, kitara, piano, bodhrán-rumpu. Tarvitset oman soittimen mukaan kurssille. Bodhrán-rumpu tai D-tinapilli on tarvittaessa lainattavissa opettajalta kurssin ajaksi ja kosketinsoittimia on käytettävissä rajatusti musiikkiopistolla – kysy tarvittaessa soittimen lainausmahdollisuudesta ilmoittautumisen yhteydessä. 

Tervetuloa tempautumaan irlantilaisen kansanmusiikin pyörteisiin!
Kurssimaksu 65€

Ilmoittautuminen on päättynyt.

 

Jouhikkoja ja jouhikonsoittajia

JOUHIKON ALKEET (aikuisille ja nuorille)

la 9.3. klo 14.30–18
op. Tytti Metsä
luokka: Jenkka 2. krs

Jouhikko soikoon! Lyhytkurssi avaa ikkunan jouhikkomusiikin maailmaan sekä mahdollisuuden kokeilla jouhikon soittoa rennossa ilmapiirissä. Kurssilla tutustutaan jouhikkoon soittimena, sen historiaan sekä opetellaan soiton alkeita niin helppojen sävelmien kautta kuin laulumelodioita säestäen. Ota oma jouhikko mukaan tai lainaa opistolta soitin kurssin ajaksi.

Kurssimaksu 65€

Ilmoittautuminen on päättynyt.

 

JOUHIKON JATKOKURSSI (aikuisille ja nuorille)

la 23.3. klo 14.30–18
op. Tytti Metsä
luokka: Jenkka 2. krs

Onko jouhikon alkeiskurssi käyty, tai oletko opetellut alkeita itseksesi? Tule syventämään taitojasi jouhikon alkeisjatkokurssille! Ota oma jouhikko mukaan tai lainaa opistolta soitin kurssin ajaksi.
Kurssimaksu 65€
Ilmoittautuminen on päättynyt.

 

PIANOHARMONIKAN ALKEET (aikuisille ja nuorille)

la 23.3. klo 10–13.30
op.
Maimu Jõgeda
luokka: Jenkka 2. krs

Onko pianon koskettimisto jo jotenkin tuttu, mutta harmonikan bassopuoli mysteeri? Löysitkö vanhan harmonikan isovanhempien talosta? Ehkä opettelit harmonikan soittoa aikaisemmin, mutta eri syistä et pystynyt jatkamaan? Tai oletko aina haaveillut soittimen opiskelun aloittamisesta?
Nyt on aika herättää intohimosi ja selvittää pianoharmonikan bassopuolen mysteeri! Harmonikan saavutettavuus ja mahdollisuus nopeaan edistymiseen, erityisesti aikuisopiskelijoiden keskuudessa, tekevät siitä soittimen, joka voi todella lumota ne yksilöt jotka haluavat aloittaa musiikillisen matkansa. Nyt sinulla on erityinen tilaisuus tutustua harmonikan soittoon ihastuttavan Maimun opastuksella. Omaa soitinta ei tarvita, vain soittohalua! Kurssilla opetetaan suomeksi, englanniksi tai viroksi (tai kaikilla kielillä), oppilaiden tarpeiden mukaan.
Tutustu opettajan sosiaaliseen mediaan:
Official website  http://maimumusic.com
Facebook http://facebook.com/maimumusic/ Instagram http://instagram.com/maimumusic Youtube: https://www.youtube.com/maimujogeda

Kurssimaksu 65€

Ilmoittautuminen on päättynyt.

SYKSYN 2023 LYHYTKURSSEJA

 

kuva: Cecilie Vincentz

NORDEN ER EN SANG -laulukurssi
la-su 7.–8.10.2023 klo 10–13
Koskelan kirkko

Opettajat: Karoline Skriver, Lassi Logrén & Samuli Karjalainen

Laulukurssilla opitaan lauluja eri Pohjoismaista ja tehdään ääniharjoituksia. Lisäksi liikutaan kevyesti ja tehdään yksinkertaisia kehorytmejä. Aikaisempaa lauluharrastustaustaa ei tarvita. 

Laulukurssi on päätepysäkki Karoline Skriverin (Tanska) ja Lassi Logrénin Norden er en sang -projektille, joka alkoi lokakuussa 2022 Färsaarilta ja kulki Ruotsin, Tanskan, Islannin ja Norjan kautta Helsingin Käpylään. Jokaisessa maassa Skriver ja Logrén ovat pitäneet kurssin ja konsertoineet paikallisen muusikon kanssa. Käpylässä vierailevana muusikkona on Samuli Karjalainen (huilut, kielisoittimet). Kurssilaiset voivat halutessaan esiintyä Logrén&Skriver -duon konsertissa Koskelan kirkossa su 8.10. klo 15 (45 min.).

Tervetuloa mukaan laulamaan ja tekemään musiikkia yhdessä!

Kurssi on osallistujille ilmainen. Kurssin toteutumista ovat tukeneet A.P Moeller Fonden, Nordic Culture Point, Clara Lachmanns Stiftelse ja Käpylän musiikkiopisto.

Kurssimaksu 0€

Karoline Skriver on tanskalainen säveltäjä ja laulaja. Hän työskentelee usein yhteistyössä muiden taiteen muotojen kuten maalaustaiteen, elokuvan, tekstin, tanssin ja kuvanveiston kanssa.

Lassi Logrén on suomalainen muusikko ja Kamulinjan perustajajäseniä. Tällä hetkellä Norjassa asuva Logrén tekee taiteellista tohtorintutkintoa jouhikon soitosta Sibelius-Akatemiaan.

Samuli Karjalainen on monitaitoinen muusikko-pedagogi, joka soittaa useissa kansanmusiikkikokoonpanoissa ja opettaa kielisoittimia mm. Pakilan musiikkiopistossa.