Mandoliini, jouhikko, ukulele ja 2-rivinen haitari samassa kuvassa

Lyhytkurssit

Käpylän musiikkiopiston kamulinja järjestää avoimia lyhytkursseja muutaman kerran vuodessa. Yleensä lyhytkurssit on suunnattu aikuisille ja nuorille, mutta toisinaan niitä järjestetään myös lapsille tai perheille. Paikat kursseille jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kursseille ilmoittaudutaan jokaisen kurssin omalla ilmoittautumislomakkeella, jolle löytyy linkki kurssikuvauksen yhteydestä. Lisätiedot:

SYKSYN 2023 LYHYTKURSSEJA

kuva: Lars Kastilan
KANSANMUSIIKKIA PUHALTIMILLA
Peruttu/siirtyy myöhempään ajankohtaan
Kurssilla opetellaan matalalla kynnyksellä kansanmusiikkiohjelmistoa yhdessä musisoiden. Sekä vasta-alkajat että edistyneemmät soittajat ovat tervetulleita. Voit osallistua esim. nokkahuilulla tai poikkihuilulla, tai saada soittimen lainaan kurssin ajaksi. Opettajina toimivat kansanmuusikot Kirsi Ojala ja Mimmi Laaksonen.
Kurssimaksu 65€ (4 x 45min)
Kurssi toteutetaan yhteistyössä Folk Flute Academy Finlandin kanssa.

 

kuva: Cecilie Vincentz

NORDEN ER EN SANG -laulukurssi
la-su 7.–8.10.2023 klo 10–13
Karjalatalo / Koskelan kirkko

Opettajat: Karoline Skriver, Lassi Logrén & Samuli Karjalainen

Laulukurssilla opitaan lauluja eri Pohjoismaista ja tehdään ääniharjoituksia. Lisäksi liikutaan kevyesti ja tehdään yksinkertaisia kehorytmejä. Aikaisempaa lauluharrastustaustaa ei tarvita. 

Laulukurssi on päätepysäkki Karoline Skriverin (Tanska) ja Lassi Logrénin Norden er en sang -projektille, joka alkoi lokakuussa 2022 Färsaarilta ja kulki Ruotsin, Tanskan, Islannin ja Norjan kautta Helsingin Käpylään. Jokaisessa maassa Skriver ja Logrén ovat pitäneet kurssin ja konsertoineet paikallisen muusikon kanssa. Käpylässä vierailevana muusikkona on Samuli Karjalainen (huilut, kielisoittimet). Kurssilaiset voivat halutessaan esiintyä Logrén&Skriver -duon konsertissa Koskelan kirkossa su 8.10. klo 15 (45 min.).

Tervetuloa mukaan laulamaan ja tekemään musiikkia yhdessä!

Kurssi on osallistujille ilmainen. Kurssin toteutumista ovat tukeneet A.P Moeller Fonden, Nordic Culture Point, Clara Lachmanns Stiftelse ja Käpylän musiikkiopisto.

Kurssimaksu 0€

Karoline Skriver on tanskalainen säveltäjä ja laulaja. Hän työskentelee usein yhteistyössä muiden taiteen muotojen kuten maalaustaiteen, elokuvan, tekstin, tanssin ja kuvanveiston kanssa.

Lassi Logrén on suomalainen muusikko ja Kamulinjan perustajajäseniä. Tällä hetkellä Norjassa asuva Logrén tekee taiteellista tohtorintutkintoa jouhikon soitosta Sibelius-Akatemiaan.

Samuli Karjalainen on monitaitoinen muusikko-pedagogi, joka soittaa useissa kansanmusiikkikokoonpanoissa ja opettaa kielisoittimia mm. Pakilan musiikkiopistossa.

Ilmoittaudu tästä!