Musiikkileikkikoululaisia leikkimässä harson alla marakassit kädessä

Musiikkileikkikoulu

Käpylän musiikkiopistossa musiikin varhaiskasvatus jakaantuu 0–6-vuotiaille suunnattuun musiikkileikkikouluun sekä 6–10 -vuotiaiden musiikkivalmennukseen. Kerran viikossa kokoontuvien ryhmien oppilaspaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kuluvan lukuvuoden ryhmävalikoimaan voit tutustua verkkosivustollamme tai  Eepoksen ilmoittaumislomakkeella, jossa näet myös ajantasaisen paikkatilanteen.

Musiikkileikkikouluryhmät eli muskarit on suunnattu kaikille alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Yhteiset, laadukkaasti ohjatut musiikkihetket tuovat iloa perheen arkeen, tukevat lapsen kehitystä ja antavat hyvän pohjan musiikin harrastamiseen jatkossa.

Muskareissa lapset ja mukana olevat aikuiset musisoivat, laulavat, opettelevat loruja ja rytmejä, soittavat sekä tanssivat. Musiikkiin tutustutaan myös piirtämällä, maalaamalla tai askartelemalla. Muskaritunneilla opitaan sekä uusia että perinteisiä lauluja ja leikkejä.

Vauvojen sekä 1–2 -vuotiaiden muskareissa lapsilla on oltava vanhempi tai hoitaja mukana samoin kuin sisarusmuskareissa. Yli 3-vuotiaiden lasten muskariryhmien tiedoissa kerrotaan, osallistutaanko ryhmään vanhempien kanssa vai ilman.

Sisarusmuskariin vanhempi tai hoitaja voi osallistua yhdessä useamman sisaruksen kanssa. Ikärajat on määritelty niin, että ryhmään ilmoitettavat lapset saavat myös ikäistään seuraa. Jokainen lapsi on ilmoitettava erikseen sisarusryhmiin, myös sylivauvat.

Muskariryhmät toimivat Karjalatalolla (Käpylänkuja 1). Ryhmiin ilmoittaudutaan pääsääntöisesti koko lukuvuodeksi eli sekä syys- että kevätlukukausille.