Lapsia soittamassa ukulelea

Musiikkivalmennus

Musiikkivalmennus on ryhmässä tapahtuvaa musiikinopiskelua, joka on suunnattu 6–10 -vuotiaille lapsille. Osa ikäryhmän lapsista hakeutuu jo yksilöopetukseen, mutta monelle ryhmässä oppiminen sopii vielä paremmin. Musiikkivalmennusryhmissä sitoudutaan käymään oppitunneilla pääsääntöisesti vain kerran viikossa, joten ne ovat yksilöopetusta kevyempi musiikin harrastusvaihtoehto. Ryhmien oppilaat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ja ryhmät käynnistyvät vuosittain elokuussa.

Soitin- ja lauluvalmennusryhmät

Viikottain kokoontuvissa soitto- ja lauluryhmissä harjoitetaan musiikillisia valmiuksia ja instrumenttien käsittelyä, sekä kehitetään musiikillista keksimistä. Ryhmässä toimiminen kehittää vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Musisointipajassa soitinta ei vielä valita eikä kotiharjoittelua edellytetä, vaan toiminta perustuu viikottaiseen yhdessä musisoimiseen erilaisia soittimia kokeillen ja niitä vuorotellen. Samalla periaatteella toimii myös lauluryhmä, joka sopii erityisesti laulamisesta pitäville lapsille.

Jos instrumentin harjoitteleminen kiinnostaa ja on valmis treenaamaan myös kotona, voi osallistua joko kanteleen tai ukulelen valmennusryhmiin. Vuoden aikana lapsi saa jo kokemuksen siitä, millaista instrumenttitaitojen opettelu on ja onko se hänen juttunsa. Kumpikin soitin antaa valmiuksia, vaikkei juuri niissä soittimissa haluaisikaan enää jatkaa.

Opetusryhmien koko on noin 5–8 oppilasta. Noin pari kertaa vuodessa tapahtuvien esiintymisten kautta myös julkinen musisointi tulee tutuksi.

Soitin ja lauluvalmennusryhmät 2019–2020

Kantele alkeet (6–9v.) ti klo 15.00–15.45 op. Emmi Kujanpää

Kantele 11-kielinen lapsille (8-10v.) pe klo 15.45–16.30 op. Emmi Kujanpää

Musisointipaja (7–8v.) to klo 17.00–17.45 op. Mira Törmälä

Ukulele alkeet lapsille (6–9v.)to klo 16.00–16.45 op. Joonas Ojajärvi

Karuselli

Karuselli on musiikkivalmennusryhmä 6–8 -vuotiaille lapsille. Se on suunnattu lapsille, joita soittotaito ja musiikin harrastaminen kiinnostaa, mutta jotka eivät vielä tiedä, mitä soitinta soittaisivat mieluiten. Karuselliopetus poikkeaa muusta musiikkivalmennuksesta siinä, että sen sisältö on laajempi. Viikottaisen ryhmätunnin lisäksi karuselliopetukseen kuuluu kevätkaudella soitinkokeiluja.

Karusellivuoden tavoitteena on:

  • tutustua musiikin harrastamiseen musiikkiopistoympäristössä
  • kehittää musiikillisia valmiuksia mm. laulun ja liikkeen kautta
  • oppia työskentelemään ja musisoimaan ryhmässä
  • tutustua erilaisiin soittimiin esittelyjen ja kokeilujen kautta
  • tutustua siihen mitä on käydä soittotunnilla
  • oppia harjoittelemaan myös kotona
  • saada selville onko musiikin harrastaminen oma juttu ja löytää suosikkisoitin
  • antaa hyvä pohja niille, jotka ovat kiinnostuneita yksilöopetuksesta

Karuselliryhmät 2019–2020

Karuselli 1 (lisäryhmä) ma klo 16.15–17.00 op. Saija Teirikangas

Karuselli 2 ma klo 17.00–17.45 op. Saija Teirikangas

Karuselli 3 ma klo 17.45–18.30 op. Saija Teirikangas