Lapsia soittamassa ukulelea

Musiikkivalmennus

Musiikkivalmennus on ryhmässä tapahtuvaa musiikinopiskelua, joka on suunnattu 6–10 -vuotiaille lapsille. Osa ikäryhmän lapsista hakeutuu jo yksilöopetukseen, mutta monelle ryhmässä oppiminen sopii vielä paremmin. Musiikkivalmennusryhmissä sitoudutaan käymään oppitunneilla pääsääntöisesti vain kerran viikossa, joten ne ovat yksilöopetusta kevyempi musiikin harrastusvaihtoehto. Ryhmien oppilaat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ja ryhmät käynnistyvät vuosittain elokuussa.

Laulu- ja musisointiryhmät 2022–2023

Laulu- ja musisointiryhmät ovat kevyin vaihtoehto harrastaa musiikkia. Niihin osallistuminen ei edellytä oman instrumentin hankintaa. Opetusryhmien koko on noin 5–8 oppilasta. Noin pari kertaa vuodessa tapahtuvien esiintymisten kautta myös julkinen musisointi tulee tutuksi.

Lapsikuoro (1.–3. luokka)

ma klo 16.15–17.00 op. Veera Voima
Uuteen kuoroon voi osallistua kaikki laulamisesta kiinnostuneet lapset. Laulun lomassa myös tanssitaan ja tehdään kehorytmejä sekä ryhmäytymisharjoituksia. Lukuvuosimaksu 170€

Musisointipaja (eskarilaiset)

ti klo 17.15–18.00 op. Mira Törmälä
Ryhmässä musisoidaan monipuolisesti useita instrumentteja käyttäen ja laulaen. Soittimista tutuiksi tulevat ainakin kantele, ukulele, pitkähuilu, harmooni ja djembe. Omaa soitinta ei tarvitse hankkia, vaan tunneilla käytetään luokan soittimistoa. Ryhmän koko 5–8 lasta. Lukuvuosimaksu 300€

Musisointipaja (1.–2. luokka)

to klo 18.00–18.45 op. Mira Törmälä
Ryhmässä musisoidaan monipuolisesti useita instrumentteja käyttäen ja laulaen. Soittimista tutuiksi tulevat ainakin kantele, ukulele, pitkähuilu, harmooni ja djembe. Omaa soitinta ei tarvitse hankkia, vaan tunneilla käytetään luokan soittimistoa. Ryhmän koko 5–8 lasta. Lukuvuosimaksu 300€

Soitinvalmennus 2022–2023

Soitinvalmennuksen pienryhmissä harjoitellaan soittimen alkeita tuttujen laulujen ja pienten sävelmien kautta. Osallistuminen edellyttää oman soittimen hankkimista pian ryhmän alkamisen jälkeen. Apua hankintaan saa opettajalta. Valmennusryhmän koko on 3–8 oppilasta.

Viuluvalmennus, Kamulinja (eskari–1.lk)

ti klo 17.00–17.45 op. Saija Teirikangas
Kamulinjan viuluvalmennusryhmässä harjoitellaan soittimen alkeita tuttujen laulujen ja pienten sävelmien kautta. Osallistuminen edellyttää oman soittimen hankkimista pian ryhmän alkamisen jälkeen. Apua hankintaan saa opettajalta. Valmennusryhmän koko on 3–4 oppilasta.
Lukuvuosimaksu 460€

Ukulele jatkoryhmä (2.–3.lk)

to klo 17.15–18.00 op. Mikko Malmivaara
Ukulelevalmennuksen jatkoryhmä. Sopii noin vuoden harrastaneille 2.-3. luokkalaisille lapsille.
Lukuvuosimaksu 460€

Karuselliryhmät 2022–2023

Karuselliryhmät  on suunnattu eskarilaisille ja 1.-luokkalaisille, joita soittotaito ja musiikin harrastaminen kiinnostaa, mutta jotka eivät vielä tiedä mitä soitinta soittaisivat mieluiten. Karuselliopetus poikkeaa muusta musiikkivalmennuksesta siinä, että sen sisältö on laajempi. Viikottaisen ryhmätunnin lisäksi karuselliopetukseen kuuluu soitinesittelyjä ja -kokeiluja. Pienten kokeilujen lisäksi karusellilaiset saavat keväällä valitsemastaan soittimesta neljän soittotunnin jakson, johon sisältyy myös soitinlaina. Lukuvuosi päättyy omaan konserttiin. Ryhmäkoko on 5–8 lasta. Lukuvuosimaksu 560€

Karusellivuoden tavoitteena on:

  • tutustua musiikin harrastamiseen musiikkiopistoympäristössä
  • kehittää musiikillisia valmiuksia mm. laulun ja liikkeen kautta
  • tutustua erilaisiin soittimiin esittelyjen ja kokeilujen kautta
  • oppia työskentelemään ja musisoimaan ryhmässä
  • oppia harjoittelemaan myös kotona
  • saada selville onko musiikin harrastaminen oma juttu ja löytää suosikkisoitin

Lukuvuonna 2022–23 on tarjolla kaksi karuselliryhmää kahdella eri painotuksella:

Puhallinkaruselli

Ei käynnistymässä keväällä 2023.

ma klo 17.30–18.15 5–9-vuotiaat

op. Janina Lehto

Puhallinkarusellissa tutustutaan erityisesti erilaisiin puhaltimiin, kuten nokkahuilu, poikkihuilu, klarinetti, saksofoni, trumpetti ja pasuuna.

Kamukaruselli

Ryhmään on vapautunut paikkoja, ilmoittaudu Eepoksessa kevätkaudelle!

ti klo 18.00–18.45 eskarilaiset

op. Mira Törmälä

Kamukarusellissa tutustutaan erityisesti kansanmusiikkilinjan soittimistoon, kuten kantele, ukulele, haitari, nokkahuilu ja viulu.