Lapsia soittamassa ukulelea

Musiikkivalmennus

Musiikkivalmennus on ryhmässä tapahtuvaa musiikinopiskelua, joka on suunnattu 6–10 -vuotiaille lapsille. Osa ikäryhmän lapsista hakeutuu jo yksilöopetukseen, mutta monelle ryhmässä oppiminen sopii vielä paremmin. Musiikkivalmennusryhmissä sitoudutaan käymään oppitunneilla pääsääntöisesti vain kerran viikossa, joten ne ovat yksilöopetusta kevyempi musiikin harrastusvaihtoehto. Ryhmien oppilaat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ja ryhmät käynnistyvät vuosittain elokuussa.

Syksyn musiikkivalmennusryhmien opetus alkaa 21.8.2023.

Laulu- ja musisointiryhmät 2023–2024

Laulu- ja musisointiryhmät ovat kevyin vaihtoehto harrastaa musiikkia. Niihin osallistuminen ei edellytä oman instrumentin hankintaa. Opetusryhmien koko on noin 5–8 oppilasta. Noin pari kertaa vuodessa tapahtuvien esiintymisten kautta myös julkinen musisointi tulee tutuksi.

Lapsikuoro (1.–3. luokka)

ma klo 16.15–17.00 op. Veera Voima
Uuteen kuoroon voi osallistua kaikki laulamisesta kiinnostuneet lapset. Laulun lomassa myös tanssitaan ja tehdään kehorytmejä sekä ryhmäytymisharjoituksia. Lukuvuosimaksu 170€

Musisointipaja (eskarilaiset)

ti klo 17.15–18.00 op. Mira Törmälä
Ryhmässä musisoidaan monipuolisesti useita instrumentteja käyttäen ja laulaen. Soittimista tutuiksi tulevat ainakin kantele, ukulele, pitkähuilu, harmooni ja djembe. Omaa soitinta ei tarvitse hankkia, vaan tunneilla käytetään luokan soittimistoa. Ryhmän koko 5–8 lasta. Lukuvuosimaksu 300€

Musisointipaja (1.–2. luokka)

to klo 18.00–18.45 op. Mira Törmälä
Ryhmässä musisoidaan monipuolisesti useita instrumentteja käyttäen ja laulaen. Soittimista tutuiksi tulevat ainakin kantele, ukulele, pitkähuilu, harmooni ja djembe. Omaa soitinta ei tarvitse hankkia, vaan tunneilla käytetään luokan soittimistoa. Ryhmän koko 5–8 lasta. Lukuvuosimaksu 300€

Soitinvalmennus 2023–2024

Soitinvalmennuksen pienryhmissä harjoitellaan soittimen alkeita tuttujen laulujen ja pienten sävelmien kautta. Osallistuminen edellyttää oman soittimen hankkimista pian ryhmän alkamisen jälkeen. Apua hankintaan saa opettajalta. Valmennusryhmän koko on 3–8 oppilasta.

Kantelevalmennus, Kamulinja (eskari–1.lk)

to klo 17.00–17.45 op. Aino Ruotanen
Kamulinjan kantelevalmennusryhmässä harjoitellaan soittimen alkeita tuttujen laulujen ja pienten sävelmien kautta. Kanteleen saa opistolta lainaan syyslukukaudeksi, jonka jälkeen suosittelemme oman soittimen hankkimista. Apua hankintaan saa opettajalta. Valmennusryhmän koko on 5 oppilasta.
Lukuvuosimaksu 460€.

Ukulele jatkoryhmä (3.–4.lk)

ti klo 17.15–18.00 op. Mikko Malmivaara
Ukulelevalmennuksen jatkoryhmä. Sopii muutaman vuoden harrastaneille noin 3.-4. luokkalaisille lapsille.
Lukuvuosimaksu 460€

Karuselliryhmät 2023–2024

Karuselliryhmät on suunnattu lapsille, joita soittotaito ja musiikin harrastaminen kiinnostaa, mutta jotka eivät vielä tiedä mitä soitinta soittaisivat mieluiten. Lukuvuonna 2023–2024 karuselliopetukseen sisältyy viikottainen ryhmätunti. Ryhmäkoko on 5–8 lasta. Lukuvuosimaksu 300€.

Mahdollisia yksilötunteja voi tiedustella ryhmätunnin lisäksi avoimen yksilöopetuksen puolelta. Karusellilaiset voivat valita haluamastaan soittimesta kahden kerran kokeilupaketin hintaan 75€ (2 x 30min).

Karusellivuoden tavoitteena on:

  • tutustua musiikin harrastamiseen musiikkiopistoympäristössä
  • kehittää musiikillisia valmiuksia mm. laulun ja liikkeen kautta
  • tutustua erilaisiin soittimiin esittelyjen ja kokeilujen kautta
  • oppia työskentelemään ja musisoimaan ryhmässä
  • oppia harjoittelemaan myös kotona
  • saada selville onko musiikin harrastaminen oma juttu ja löytää suosikkisoitin

Lukuvuonna 2023–24 on tarjolla seuraavat karuselliryhmät:

Soitinkaruselli

ma klo 17.00–17.45 eskarilaisille ja 1.-luokkalaisille
op. Marttiina Niemi

ma klo 17.45–18.30 eskarilaisille ja 1.-luokkalaisille
op. Marttiina Niemi

ti klo 18.00–18.45 eskarilaisille ja 1.-luokkalaisille
op. Mira Törmälä

Soitinkarusellissa tutustutaan erilaisiin instrumentteihin opettajan ohjaamana. Suosikkisoittimista karusellilaiset voi tiedustella kahden kerran kokeilupakettia avoimen yksilöopetuksen puolelta.