Opiston nuoria viulunsoittajia soittamassa yhdessä

Yhteismusisointi

Soittaminen yhdessä toisten kanssa kehittää monia musiikillisia ja sosiaalisia taitoja. Opistossamme yhteismusisointi aloitetaan heti, kun soittotaitoja on vähänkin kertynyt. Oma opettaja on usein ensimmäinen soittokaveri.

Jokaisen yksilöoppilaan opintopolkuun sisältyy yhteismusisointia ryhmissä, yhtyeissä tai orkesterissa.

Joillekin oppilaille ensimmäisiä yhteismusisointiharjoituksia voivat olla myös soittohetket säestäjän kanssa. Opintojen alkuvaiheessa, ja varsinkin pienten oppilaiden kanssa, oma opettaja on aina mukana. Kun oman instrumentin hallinta on hiukan edennyt, voi säestäjän kanssa harjoitella myös itsenäisesti.

Peruslinjan ryhmät ja orkesterit

Opistossa on kaksi jousiorkesteria. Nuorempien soittajien orkesteri Juniorivirtuoosit harjoittelee viikoittain ja isompien soittajien orkesteri Virtuosi del Futuro puolestaan jaksottain. Orkesterit esiintyvät aktiivisesti, tekevät yhteistyötä toisten oppilaitosten orkesterien kanssa ja tekevät esiintymismatkoja myös ulkomaille.

Puhallinsoittajia varten opistossa on kolme eri ikäisille suunnattua puhallinyhtyettä, joille ohjaaja tekee kokoonpanoihin sopivia sovituksia.

Suzukioppilaat harjoittelevat yhteissoittoa omissa  soitinryhmissään viikottain.

Opintojen eri vaiheissa oppilaita ohjataan myös kamarimusisoinnin pariin yhdessä muiden  eri soitinten soittajien kanssa.

Kamulinjan yhtyeet ja orkesterit

Kamulinjan yhtyeissä harjoitellaan yhteissoittoa ja -laulua kansanmusiikin traditioiden kautta. Yhtyeissä myös muokataan sävelmiä sanoittamalla ja sovittamalla sekä keksitään yhdessä omaa musiikkia. Kun oppilaan taidot karttuvat korostuu yhtyeissä myös erilaisten tyylien harjoittelu.

Kaikki opiston oppilaat ovat tervetulleita mukaan kamulinjan yhtyeisiin millä tahansa soittimella. Yhtyeiden ikärajat ovat suosituksia ja niissä voidaan joustaa tarpeen vaatiessa.

Kamulinjan yhtyeet ja orkesterit 2020–2021

Kanteleyhtye 11-kieliset pe klo 16.00–16.45 Sifferi, Karjalatalo
op. Emmi Kujanpää

Kanteleyhtye pe klo 17.30–18.30 Sifferi, Karjalatalo
op. Emmi Kujanpää

Kitarabändi 12–17-vuotiaille ke klo 19–19.45 Sifferi, Karjalatalo
op. Joonas Ojajärvi/Martin Gripentrog

Yhtye 10–13-vuotiaille ke klo 15.15–16.00, Väiski, Karjalatalo
op. Mira Törmälä