Haku ja ilmoittautuminen

Käpylän musiikkiopiston opintoihin ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella opiston Eepos-sivulla ennen opintojen alkua. Vuonna 2021 ilmoittautusmisajat ovat:

  • 6.–23.4.2021 kaikkien opiston nykyisten oppilaiden jatkoilmoittautuminen yksilö- ja ryhmäopetukseen
  • 19.4.–16.5.2021 ilmoittautuminen yksilöopetuksen oppilasvalintoihin
  • 3.5.2021 alkaen uusien oppilaiden ilmoittautuminen musiikkileikkikouluun, musiikkivalmennusryhmiin sekä aikuisten ja nuorten avoimeen opetukseen
  • 25.–26.5.2021 uusien yksilöoppilaiden oppilasvalinnat
  • uusien yksilöoppilaiden valintapäätöksistä tiedotetaan 4.6.2021 mennessä
  • uusien yksilöoppilaiden oppilaspaikat on vastaanotettava 13.6.2021 mennessä

Yksilöopetukseen sekä peruslinjalle, kamulinjalle että suzukiopetukseen valitaan opiskelijat oppilasvalinnan kautta keväisin toukokuussa. Mahdollisille kesän aikana vapautuville oppilaspaikoille ja harvinaisempiin soittimiin järjestetään täydentävä haku elokuussa. Myös oppilasvalintoihin ilmoittaudutaan Eepoksessa. Tutustu Oppilaaksi hakevan oppaaseen ennen hakemista ja ilmoittautumista.

Muskareihin, lasten musiikkivalmennukseen ja avoimeen ryhmäopetukseen otetaan oppilaat ilmoittautumisjärjestyksessä, ja niihin on jatkuva ilmoittautuminen aina huhtikuusta seuraavan vuoden maaliskuuhun saakka. Ryhmiin pääsee mukaan siis myös kesken lukukauden, jos vapaita paikkoja löytyy. Ryhmien ajantasainen paikkatilanne näkyy ilmoittautumislomakkeella.

Avoimeen yksilöopetukseen ilmoittaudutaan myös Eepoksessa erikseen ilmoitettavina ajankohtina. Tarjolla olevat soitinvaihtoehdot vaihtelevat lukukausittain.

Lyhytkursseille voi ilmoittautua kunkin lyhytkurssin omalla ilmoittautumislomakkeella aina kurssin alkuun saakka. Kurssipaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Syyslukukauden lyhytkurssit julkaistaan elo-syyskuussa ja kevätlukukauden lyhytkurssit joulu-tammikuussa lyhytkurssien sivulla.