Haku ja ilmoittautuminen

Käpylän musiikkiopiston opintoihin ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella opiston Eepos-sivulla ennen opintojen alkua. Vuonna 2024 ilmoittautusmisajat ovat:

  • 2.–18.4.2024 kaikkien opiston nykyisten oppilaiden jatkoilmoittautuminen yksilö- ja ryhmäopetukseen, paitsi avoin yksilöopetus ja Koskelan soitinvalmennus
  • 19.4.–12.5.2024 ilmoittautuminen yksilöopetuksen oppilasvalintoihin (taiteen perusopetus)
  • 19.4.2024 alkaen uusien oppilaiden ilmoittautuminen musiikkileikkikouluun, musiikkivalmennusryhmiin sekä aikuisten ja nuorten avoimeen opetukseen
  • 27.5.2024 oppilasvalinnat
  • uusien yksilöoppilaiden valintapäätöksistä tiedotetaan 31.5.2024 mennessä

Yksilöopetukseen sekä peruslinjalle, kamulinjalle että suzukiopetukseen valitaan opiskelijat oppilasvalinnan kautta keväisin toukokuussa. Mahdollisille kesän aikana vapautuville oppilaspaikoille ja harvinaisempiin soittimiin järjestetään tarvittaessa täydentävä haku elokuussa. Myös oppilasvalintoihin ilmoittaudutaan Eepoksessa. Tutustu Oppilaaksi hakevan oppaaseen ennen hakemista ja ilmoittautumista. Myös ne oppilaat, jotka ovat osallistuneet avoimeen yksilöopetukseen ilmoittautuvat oppilasvalintaan hakiessaan taiteen perusopetukseen.

Muskareihin, lasten musiikkivalmennukseen ja avoimeen ryhmäopetukseen otetaan oppilaat ilmoittautumisjärjestyksessä, ja niihin on jatkuva ilmoittautuminen aina huhtikuusta seuraavan vuoden maaliskuuhun saakka. Ryhmiin pääsee mukaan siis myös kesken lukukauden, jos vapaita paikkoja löytyy. Ryhmien ajantasainen paikkatilanne näkyy ilmoittautumislomakkeella.

Avoimeen yksilöopetukseen ilmoittaudutaan myös Eepoksessa erikseen ilmoitettavina ajankohtina. Tarjolla olevat soitinvaihtoehdot vaihtelevat lukukausittain. Keväällä 2024 emme valitettavasti voi ottaa uusia avoimen yksilöopetuksen oppilaita.

Lyhytkursseille voi ilmoittautua kunkin lyhytkurssin omalla ilmoittautumislomakkeella aina kurssin alkuun saakka. Kurssipaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Syyslukukauden lyhytkurssit julkaistaan elo-syyskuussa ja kevätlukukauden lyhytkurssit joulu-tammikuussa lyhytkurssien sivulla.