Avoimet ryhmät 2024–2025

Käpylän musiikkiopiston avoin ryhmäopetus tapahtuu Karjalatalolla, Helsingissä (Käpylänkuja 1). Ryhmät kokoontuvat säännöllisesti kerran viikossa koko lukuvuoden ajan, ellei ryhmän tiedoissa muuta mainita. Ryhmäopetukseen ovat tervetulleita osallistumaan kaikki aikuiset ja yli 12-vuotiaat nuoret.

Avoimen osaston opetukseen osallistuminen edellyttää jatkossa oppilaan tai alaikäisen oppilaan huoltajan jäsenyyttä Käpylän Musiikkiopiston Kannatusyhdistys ry:ssä. Ilmoittautuessasi opetukseen ilmoittaudut samalla yhdistyksen jäseneksi, ellet ole jo jäsen. Mikäli oppilaaksi ilmoitetaan alle 18-vuotias, kannatusyhdistyksen jäseneksi ilmoittautuu huoltaja. Jäsenyys ei velvoita mihinkään. Yhdistyksen jäsenmaksu 20 € peritään ensimmäisen lukukausimaksun yhteydessä. Osallistuessasi useampaan ryhmään, tai sekä avoimeen ryhmä- että yksilöopetukseen maksat jäsenmaksun vain kerran. Jäsenyydellä pyrimme varmistamaan edullisen ja laadukkaan avoimen opetuksen jatkumisen.

Avoimet ryhmät 2024–2025 (sivu päivittyy)

PERUSLINJA

Aikuisten Encore-orkesteri

la klo 11.30–13.00 (joka toinen viikko) op. Clara Petrozzi

Tervetuloa soittamaan aikuisten Encore -orkesteriin! Jos soitat tai olet soittanut joskus, ja haluat verestää taitojasi sekä nauttia yhteissoitosta, tämä orkesteri on sinulle. Tyylilaji on klassinen ja jokaiselle löytyy sopivan tasoista soitettavaa. Sopii kaikille orkesterisoittimille (jouset ja puhaltimet).

Orkesteri kokoontuu joka toisena lauantaina klo 11.30-13.00 Koskelan kirkossa. Lukukausimaksu 75€ + jäsenmaksu.

KAMULINJA

2-rivinen haitari jatko (aikuisille ja nuorille)

to klo 19.00–20.00 op. Mira Törmälä
Ryhmä useamman vuoden soittaneille. Tunneilla syvennetään soittotekniikkaa ja laajennetaan ohjelmistoa niin perinnesävelmillä kuin uusilla sävellyksillä. Treenataan yhtyesoittoa ja esiinnytään Hönkä-nimellä aina sopivan tilaisuuden tullen. Lukukausimaksu 255€ + jäsenmaksu.

Jouhikko jatko (aikuisille ja nuorille)

ke klo 10.00–11.30 (joka kolmas viikko) op. Maija Karhinen-Ilo
Vuosia yhdessä soittanut Käpyjouhikot-ryhmä kokoontuu noin kolmen viikon välein harjoittelemaan yhdessä sovittuina päivinä. Ohjelmistossa on sekä perinteistä että uutta sävellettyä jouhikkomusiikkia. Mukaan voi tulla jos soiton perusteet ovat hallussa. Lukukausimaksu 140€ + jäsenmaksu.

Mataleena-kuoro (aikuisille ja nuorille)

ke 19.00–20.15 op. Aino Ruotanen
Mataleena on kansanlauluryhmä, jossa tutustutaan monipuolisesti kansanlaulun äänenkäyttötapoihin ja tyylilajeihin. Ryhmässä tehdään äänenkäyttöharjoituksia ja lauletaan mm. runolaulua, vienankarjalaista joikua, karjankutsuja sekä moniäänisiä kansanlauluja itäisen Euroopan alueilta. Kieli: suomi / englanti. Lukukausimaksu 245€ + jäsenmaksu.

Kanteleryhmä Kaiku (aikuisille)

ti klo 13.45–14.30 op. Saija Teirikangas
Hitaasti etenevä ryhmä muutaman vuoden soittaneille. Mukaan voi tulla niin uudet kuin vanhatkin soittajat, kunhan soittokokemusta on vähän jo takana. Ryhmässä soitetaan erityisesti 5–11-kielisiä pienkanteleita ja lauletaan paljon. Lukukausimaksu 205€ + jäsenmaksu.

Kitara jatko 1 (aikuisille ja nuorille)

to klo 18.45–19.30 op. Martin Gripentrog
Ryhmä sopii kaikille joilla on kitaran perusteet jo hallussa. Tunneilla opetellaan eri tyylisten kappaleiden avulla kitaransoiton perustekniikoita komppauksesta melodiasoittoon. Lukukausimaksu 205€ + jäsenmaksu.

Lauluryhmä Helisevä (aikuisille)

ke klo 19.00–20.30 op. Mira Törmälä
Helisevä on jo usean vuoden yhdessä laulanut ryhmä. Toiminnassa tärkeintä on laulamisen riemu ja yhdessä tekeminen. Ryhmässä opetellaan uusia kansanlauluja, tutustutaan kansanlaulun eri tyyleihin ja lauletaan myös moniäänisiä helppoja lauluja. Tunneilla keskitytään myös äänenkäyttöön ja äänenhuoltoon. Lukukausimaksu 245€ + jäsenmaksu.

Lauluryhmä Kiehinä (aikuisille)

ma klo 17.30–19.00
Ryhmä on toiminut jo yli 10 vuotta ja jatkaa vakaasti Veera Voiman johdolla. Laulajia on yleensä 10–15 ja uusiakin laulajia mahtuu joukkoon, tervetuloa! Lukukausimaksu 245€ + jäsenmaksu.

Käpylän pelimannit (aikuisille ja nuorille)

pe klo 17.30–19.15 (joka toinen viikko parittomilla viikoilla) op. Maija Karhinen-Ilo
Opiston pelimanniorkesterissa pääsee nauttimaan yhteissoitosta rennossa ja hyväntuulisessa seurassa. Ohjelmistossa on niin suomalaisen pelimannimusiikin klassikoita kuin uutta kansanmusiikkia käpyläläisittäin sovitettuna. Mukaan voi tulla millä akustisella soittimella vain, kunhan soiton perusteet ovat hallussa. Lukukausimaksu 75€ + jäsenmaksu.

Ukulele jatko 1 (aikuisille ja nuorille)

ma klo 19.15–20.15 op. Martin Gripentrog
Ryhmä noin 4–5 vuotta soittaneille. Tunneilla opetellaan eri tyylisten kappaleiden avulla ukulelensoiton perustekniikoita komppauksesta melodiasoittoon. Lukukausimaksu 255€ + jäsenmaksu.

Ukulele jatko 2 (aikuisille ja nuorille)

ma klo 18.15–19.15 op. Mikko Malmivaara
Ryhmä yli 5 vuotta soittaneille. Laajennetaan sointurepertuaaria ja opetellaan eri tekniikoita säestämiseen ja melodiasoittoon. Lukukausimaksu 255€ + jäsenmaksu.

Ukulele jatko 3 (aikuisille ja nuorille)

ma klo 18.15–19.15 op. Martin Gripentrog
Ryhmä edistyneille soittajille. Tunneilla opetellaan eri tyylisten kappaleiden kautta ukulelen soiton tekniikoita monipuolisesti melodia- ja stemmasoitosta erilaisiin komppaustapoihin. Lukukausimaksu 255€ + jäsenmaksu.

Yhtye Hallavalia (aikuisille)

ma klo 18.45–20.15 op. Mira Törmälä
Halla valia -yhtye on toiminut jo usean vuoden ajan. Yhtyeessä soitetaan ja lauletaan monipuolisesti kansanmusiikkia sekä esiinnytään aktiivisesti myös opiston ulkopuolella. Ryhmä sopii sujuvan soittotaidon omaaville, akustisten soittimien soittajille ja laulajille. Lukukausimaksu 255€ + jäsenmaksu.

Viulu alkeet/alkeisjatko (aikuisille ja nuorille)

ti klo 18.00–18.45 op. Saija Teirikangas
Viuluryhmä aikuisille, jotka haluavat aloittaa viulun soiton alusta tai jotka haluavat verestää vanhoja taitojaan. Lukukausimaksu 205€ + jäsenmaksu.

Viulu jatko 1 Fillarit (aikuisille ja nuorille)

ti klo 18.45–19.45 op. Saija Teirikangas
Viuluryhmä perusteet jo hallitseville. Lukukausimaksu 255€ + jäsenmaksu.