Kalenteri

Kalenteri

Irmelin- ja Kiehinä-lauluryhmät esiintyvät

21.04.2012
Paikka: Koskelan kirkko

Konsertissa esiintyvät ruotsalainen laulutrio Irmelin sekä kamulinjan Kiehinä -lauluryhmä.

Irmelin

Ruotsalaisen Irmelin-yhtyeen muodostavat kolme ansioitunutta solistista laulajatarta Eva Rune, Maria Misgeld ja Karin Ericsson Back. Irmelin on vuodesta 1999 toiminut ryhmä, jonka ohjelmisto on vankasti ankkuroitu pohjoismaiseen lauluperinteeseen. Nyt Helsingissä esitettävä konserttikokonaisuus on saanut nimekseen North Sea Stories – Pohjanmeren lauluja. Siinä ruotsalaisten ja norjalaisten laulujen rinnalla on esiteltynä lauluaarteineen myös Färsaaret, Shetlanti, Skotlanti ja Englanti.

Uudella ohjelmallaan Irmelin on tänä vuonna kiertänyt Ruotsia ja vieraillut myös New Yorkissa  saaden jälleen kerran huikaisevan erinomaiset arvostelut: ”Hienoilla äänillä he nappaavat minkä tahansa nuotin ja lisäävät siihen hallitun vallattomasti harmonioita  kuljettaen melodioita uskomattoman hengästyttävään tapaan. Sävel soi riemastuttavasti, niin kuin pilvet taivaalla liikkuvat.”

Irmelinin vierailuohjelmaan kuuluu konserttien ohessa myös kansanlaulukurssi kamulinjalla, ks. www.kamu-kmo.fi

Lisää: www.irmelin.nu/se myspace.com/mariamisgeld evarune.se/ karinericssonback.com/

Kiehinä

Kiehinä on vuodesta 2004 Veera Voiman johdolla kasvanut kansanlauluryhmä, joka "laulaa vanhaan tapaan ilman säestystä, välillä rohkean yksiäänisesti, välillä hyvinkin moniäänisesti. Kiehinän energisissä, usein improvisaatioita sisältävissä esityksissä on huumoria, jopa ripaus itseironiaa, vilpitöntä surua ja kaipausta, mutta ennen kaikke yhteisen laulun riemastuttavaa voimaa, elämän iloa". (Heikki Laitinen 2010)

 


Lähettäjä
Lassi Logrén
13.04.2012
Viimeksi muokattu
16.04.2012
Tunnisteet: kamulinja